Enric Pineda

El blog

Reimaginant el calendari

Un calendari és aquella eina que ens hem donat els humans entre tots per saber en quin dia som, per tenir consciència del pas del temps, i com a guia per celebrar coses importants – naixements, festes, commemoracions, etc. Però també és una cosa arbitrària que varia segons els humans que tenen el poder en aquell moment: si ets jueu, cristià, musulmà, xinès o maia, el teu calendari serà d’una manera o d’una altra, i a més començarà un dia o un altre.

Porta'm carmanyoles

Aviam, no es tracta d’un prec literal (o potser sí, si és que sou d’aquell tipus de persones que us agrada ajudar i tal), sinó més aviat un article de reflexió sobre un tema que normalment la gent no acostuma a tenir en compte fins que no es troba en la situació. Imagineu que una bona amiga vostre acaba de ser mare, o que la parella d’un bon amic vostre acaba de ser mare i, com a efecte secundari, aquest amic vostre ara és pare, mare no gestant, o el que sigui.

Mastodon (i el Fedivers) per a institucions públiques

Si alguna cosa ha fet bé Elon Musk amb la compra de Twitter i el seu canvi de nom a X, ha estat ajudar a que la gent prengui consciència de l’existència d’alternatives. I quan dic la gent, dic els mitjans de comunicació. Ja comencen a aparèixer articles mencionant Mastodon, i poc a poc aquesta alternativa federada es va fent més popular. Però hi ha tot un sector que es manté resistent a adoptar aquesta nova plataforma, i és el sector públic.

Manifest d'aquesta nova etapa

Ja feia temps que tenia una idea al meu cap, que consistia en renovar la meva web personal i fer-la el més senzilla possible. Tan senzilla que fos com tornar als orígens, amb una pàgina senzilla, que demanés el mínim i no requerís que els usuaris de la mateixa hagin d’acceptar polítiques de privacitat o donar el seu consentiment a unes cookies que sembla que tothom ha de posar sí o sí per saber quanta gent visita la seva pàgina.