Enric Pineda

El blog

Porta'm carmanyoles

Aviam, no es tracta d’un prec literal (o potser sí, si és que sou d’aquell tipus de persones que us agrada ajudar i tal), sinó més aviat un article de reflexió sobre un tema que normalment la gent no acostuma a tenir en compte fins que no es troba en la situació. Imagineu que una bona amiga vostre acaba de ser mare, o que la parella d’un bon amic vostre acaba de ser mare i, com a efecte secundari, aquest amic vostre ara és pare, mare no gestant, o el que sigui.

Nova etapa a l'Aixeta

Comencem pel començament: en aquest país, dedicar-se a la cultura és complicat. De fet, en aquest país, fer qualsevol cosa és complicat, sobretot si ho vols fer fora del que seria els canals “oficials”. Pots fer música, sí, i voler-t’hi dedicar, però si decideixes agafar el camí que no passa per les grans discogràfiques, pel capitalisme salvatge, o pels grans mitjans de comunicació, sobreviure en aquest món és complicat. Has de picar molta pedra, dedicar-hi moltes hores, i de vegades el fruit que en reculls no seria l’esperat.

Mastodon (i el Fedivers) per a institucions públiques

Si alguna cosa ha fet bé Elon Musk amb la compra de Twitter i el seu canvi de nom a X, ha estat ajudar a que la gent prengui consciència de l’existència d’alternatives. I quan dic la gent, dic els mitjans de comunicació. Ja comencen a aparèixer articles mencionant Mastodon, i poc a poc aquesta alternativa federada es va fent més popular. Però hi ha tot un sector que es manté resistent a adoptar aquesta nova plataforma, i és el sector públic.

Manifest d'aquesta nova etapa

Ja feia temps que tenia una idea al meu cap, que consistia en renovar la meva web personal i fer-la el més senzilla possible. Tan senzilla que fos com tornar als orígens, amb una pàgina senzilla, que demanés el mínim i no requerís que els usuaris de la mateixa hagin d’acceptar polítiques de privacitat o donar el seu consentiment a unes cookies que sembla que tothom ha de posar sí o sí per saber quanta gent visita la seva pàgina.